Ετήσιος χορός 2020 – δελτίο τύπου

Η «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης πιστή στο ετήσιο αυτό ραντεβού συναντήθηκε, αντάλλαξε ευχές και διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, στην κατάμεστη αίθουσα «ΘΕΑΜΑ» στην Κατερίνη. Μικροί και μεγάλοι,  γονείς με τα παιδιά,  παππούδες με τα εγγόνια, νεολαία  αλλά και πάρα πολλοί φίλοι, γλέντησαν και διασκέδασαν με παραδοσιακό Ποντιακό γλέντι, χορό και  τραγούδι.

Μια βραδιά πλούσια σε συναισθήματα όπου τέσσερις ομάδες, περίπου 90 χορευτών, όλων των ηλικιών παρουσίασαν με περηφάνια χορούς, υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων τους κ. Δημήτρη Δημόπουλου και κ. Κυριάκου Ορφανίδη, από διάφορες περιοχές του Πόντου ενώ μαθητές των τμημάτων παραδοσιακών οργάνων, Λύρας-Αγγείου (Τουλούμ’), Φλογέρας(Χειλιάυλι*) και Νταουλιού απέδωσαν με αξιοζήλευτο τρόπο παραδοσιακά κάλαντα του Πόντου που με μεράκι διδάχθηκαν από τους κ. Δημήτρη Αμπερίδη (Λύρα), κ. Κώστα Κασιμίδη (Αγγείο,Λύρα) και Γιώργο Φωτιάδη (Νταούλι) με την παρουσία της μεικτής χορωδίας υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Γιάννη Τοπαλίδη.

Το κυρίως γλέντι ανέλαβε ο καλλιτέχνης της Ποντιακής Μουσικής Παράδοσης Κώστας Καλούσηςκαθώς και το καλλιτεχνικό δυναμικό του Συλλόγου, οι οποίοι απογείωσαν το κέφι και ικανοποίησαν το κοινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης, βουλευτές, Πολιτιστικοί, Αθλητικοί και Κοινωνικοί φορείς της Πιερίας, γονείς, μέλη, φίλοι και χορηγοί  του Συλλόγου. Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου ο πρόεδρος κ. Χρήστος Ορφανίδης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κος Γιώργος Κυριακίδης, οι βουλευτές Πιερίας κ. Σάββας Χιονίδης, κ. Φώντας Μπαραλιάκος και κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου.

Ειδική τιμητική διάκριση έγινε στον Αμπερίδη Γιώργο, παιδί του Συλλόγου, που έχει τελειώσει τη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής και ειδίκευση στην ποντιακή λύρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλες τις κατευθύνσεις δηλώνοντας πλήρως ικανοποιημένο από την έμπρακτη αγάπη του κόσμου προς το Σύλλογο και ευχαριστεί θερμά όλους για την παρουσία τους.

Καλή Χρονιά με υγεία, χαρά και προκοπή σε όλους.

Με τιμή

το Διοικ. Συμβούλιο

* προφέρεται «Σειλιαύλι» στην ποντιακή