Επιτυχημένο το 18ο φεστιβάλ βιβλίου

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το 18ο φεστιβάλ βιβλίου για τον Ποντιακό – Προσφυγικό Ελληνισμό από την Παναγία Σουμελά Κατερίνης που πραγματοποιήθηκε  από 16 έως 20 Μαΐου 2018 στην Αστική Σχολή Κατερίνης.

Μεστό περιεχομένου και συμπερασμάτων, με εξαιρετικές εισηγήσεις και όμορφες μουσικές παραστάσεις ολοκληρώθηκε το 18ο Φεστιβάλ βιβλίου για τον ποντιακό ελληνισμό της Πα ναγία Σουμελά Κατερίνης, που φέτος ήταν αφιερωμένο στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Στη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων συμμετείχαν και μίλησαν στο κοινό, εκλεκτοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, όπως ο Θεοδόσης Κυριακίδης, Διαμαντής Λαζαρίδης και Αντώνης Παυλίδης, καθώς επίσης και οι κυρίες Σοφία Αμπερίδου​, Σημέλα​ Ελευθεριάδου​ και Νίτσα Ξανθοπούλου​.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης, οι χορωδίες της Παναγία Σουμελά Κατερίνης, των Μικρασιατών Πιερίας, το σχήμα παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, ενώ εκτέθηκε πλήθος βιβλίων για τους Έλληνες του Πόντου, κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές Πόντου, Θράκης, Μικρασίας, θεματική έκθεση ζωγραφικής για τον Πόντο της.

Την έκθεση βιβλίου επισκέφθηκαν μαθητές των 12ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης, συνδέοντας την έκθεση με την εκπαίδευση, σε ένα ενδιαφέρον και ποιοτικό σκηνικό που αποτέλεσε ένα ευρύ μάθημα ιστορίας και μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού.