Εκδηλώσεις για την επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο σύλλογός μας συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις μνήμη για τη γενοκτονία των Ποντίων την Κυριακή 20 Μαΐου 2018.

Αναλυτικά:

Άγημα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ Κατερίνης συμμετείχε το πρωί στον εκκλησιασμό όπου και εκφωνήθηκε λόγος από εκπρόσωπο των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ. Μετά το πέρας του εκκλησιασμού ακολούθησε πορεία προς το μνημείο γενοκτονίας και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου, φορείς και συλλόγους καθώς και από εκπρόσωπο των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Πριν την έναρξη της κατάθεσης στεφάνων, διαβάστηκε το ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ για τα θύματα της Γενοκτονίας, από δύο έφηβες κοπέλες (μέλη των συλλόγων) οι οποίες και αναφώνησαν «ΑΘΑΝΑΤΟΙ». Στην κατάθεση στεφάνων συμμετείχε η μπάντα του δήμου Κατερίνης καθώς και στρατιωτικό άγημα. Από όλους τους παρευρισκομένους τραγουδήθηκε ο Εθνικός ύμνος και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7:30 η προγραμματισμένη κεντρική εκδήλωση -με ομιλία και καλλιτεχνικό- στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, δυστυχώς διακόπηκε λόγω βροχής.

Στελέχη των Ποντιακών Συλλόγων Πιερίας είναι σε επαφή με την καλλιτεχνική ομάδα που συμμετείχε ώστε να ορισθεί εκ νέου ημερομηνία στις αρχές Ιουνίου.